مطالعه حاضر اثرات درمانی لیزر کم توان بر روی نقاط طب سوزنی در بیماران مبتلا به سندرم درد مایوفاشیال گردن در سال ۸۸-۸۹ را مورد بررسی قرار داده است. جهت مطالعه اصل مقاله به لینک انتهای پست مراجعه نمایید.
چکیده
مقدمه: سندرم د رد مایوفاشیال(MPS ) ازشایعترین علل درگیری عضلات اسکلتال با منشاء تریگر پوینت در یک یا چند عضله و یا بافت همبند است که میزان شیوع آنرا در مطالعات مختلف از ۳۰% تا ۷۰% گزارش کرده اند. بر اساس مطالعات انجام شده وبه عقیده بیشتر نویسندگان، روش های قدیمی برای کاهش علائم MPS موقتی، ناقص و غیر قابل اعتماد است؛ در صورتی که استفاده از درمان های تداخلی به عنوان درمان تکمیلی و حتی درمان جایگزین نتایج مطلوبی در پی داشته است. بیشتر محققین اثرات درمانی مثبت و یا منفی لیزر درمانی را وابسته به روش و شدت انرژی تابیده شده می دانند. بنابراین ضرورت انجام مطالعات بیشتر با روش ها و پارامترهای مختلف لیزر(شدت، طول موج، دیوریشن و …) در بیماران مبتلا به MPS احساس می شود. در این مطالعه قصد داریم باانتخاب روش لیزر آکوپانکچر، اثرات درمانی لیزر کم توان Ga-Al-As را روی نقاط طب سوزنی در بیماران مبتلا به سندرم درد مایوفاشیال در ناحیه گردن ، بررسی کنیم.
مواد وروشها: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی و به صورت یک سویه کور می باشد. ۶۰ بیمار زن مبتلا به MPS در رده سنی ۲۰ تا ۶۰ سال به طور تصادفی به دوگروه ۳۰ نفری تقسیم شدند. در گروه اول از لیزر روشن و گروه دوم از لیزر خاموش روی نقاط طب سوزنی به روش تماسی استفاده شد و هر دو گروه تمرین کششی عضله تراپزیوس فوقانی را هر جلسه انجام می دادند. درمان طی ۱۰ جلسه به صورت یک روز در میان توسط یک فیزیوتراپیست انجام می شد. گردآوری اطلاعات مربوط به متغیرهای وابسته(اندازه گیری شدت درد، دامنه حرکتی فعال گردن و حساسیت نسبت به فشار بر روی نقاط ماشه ای) در ۴ نوبت قبل از شروع درمان، جلسه ۵، جلسه ۱۰، و یک ماه پس از درمان با پرسشنامه توسط فیزیوتراپیست دیگری انجام می شد.
نتایج:استفاده از لیزر کم توان روی نقاط طب سوزنی در بیماران مبتلا به سندرم درد مایوفاشیال در ناحیه گردن در کا هش درد حین فعالیت و استراحت ،افزایش دامنه حرکتی فلکشن طرفی به چپ وراست و حساسیت نسبت به فشار در گروه درمان نسبت به گروه کنترل برتری نداشته است و هر دو گروه بهبودی نشان داده اند. ا ما در افزایش دامنه حرکتی فلکشن ، اکستانسیون و چرخش به سمت راست وچپ موثر بوده است.
بحث: هر چند بهبودی در کاهش درد، افزایش دامنه حرکتی وحساسیت نسبت به فشار در هر دوگروه دیده شد ولی در گروه درمان نتایج بهتر از گروه کنترل بود. علت بهبودی در هر دوگروه را می توان به تاثیر تمرین کششی و رو ش تماسی لیزر که باعث تحریک نقاط طب سوزنی می شود نسبت داد.
کلید واژه ها: سندرم درد مایوفاشیال، نقاط طب سوزنی و لیزر کم توان
منبع:
https://jrrs.mui.ac.ir/article_16411_740ea2d3a17424decf68d90722bbc4d7.pdf?lang=fa